Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un avion cu 157 de persoane la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din capitala Etiopiei. Niciun supravieţuitor

Tragedie aviatică în Africa. Un avion cu 157 de oameni la bord s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din capitala Etiopiei. Avionul efectua o cursă regulată spre Nairobi, Kenya. La doar şase minute după decolare, turnul de control a pierdut legătura cu avionul, care s-a prăbuşit la 60 de kilometri de capitala Addis Abeba.

Premierul etiopian a dat primul vestea, printr-un mesaj în care transmitea condoleanţe familiilor afectate.

Ulterior, compania aeriană a spus că nu există supravieţuitori şi că pasagerii zborului ET 302, care s-a prăbuşit lângă oraşul Bishoftu, erau de 33 de naţionalităţi. Deocamdată, se ştie de opt cetăţeni chinezi, potrivit televiziunii de stat din Beijing.

Nu se cunosc cauzele prăbuşirii.

Aparatul de zbor era cel mai nou model de Boeing 737, acelaşi model care s-a prăbuşit şi în Indonezia în octombrie, anul trecut, când au murit 189 de oameni, transmite Agerpres.

Boeingul 737, despre care se presupune că avea la bord 149 de pasageri şi opt membri ai echipajului, a decolat la 8.38 ora locală (5.38 GMT) de pe Aeroportul Internaţional Bole.

Contactul cu aparatul a fost pierdut câteva minute mai târziu.

Operaţiunile de căutare şi de salvare sunt în desfăşurare, dar informaţii despre victime nu sunt încă disponibile, a subliniat compania aeriană. 

„Biroul prim-ministrului, în numele guvernului şi al poporului Etiopiei, doreşte să-şi exprime condoleanţele cele mai profunde familiilor celor care i-au pierdut pe cei dragi la bordul Boeingului 737 Ethiopian Airlines efectuând o cursă regulată către Nairobi, Kenya, în această dimineaţă”, a transmis biroul premierului Abiy Ahmed.

Cauza prăbuşirii avionului este necunoscută.

Similare
RECOMANDĂRI