Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ucraina revine la o stare de normalitate: S-au redeschis restaurantele, elevii au revenit în şcoli

După 10 luni de carantină şi alte 2 săptămâni de lockdown, Ucraina revine treptat la o stare de normalitate. S-au redeschis restaurantele, iar elevii au revenit în bănci după o lungă perioadă în care au studiat doar online. Gimnaziul cu predare în limba română "Alexandru cel Bun" din Cernăuţi este una din puţinele instituţii de învăţământ unde nu au fost înregistrate cazuri de infectare cu noul coronavirus.

În nordul Bucovinei, în curtea gimnaziului "Alexandru cel Bun", elevii au trecut pragul şcolii la fel ca de 1 septembrie. Prea lungă şi forţată a fost vacanţa. Şcolile din Ucraina au intrat în carantină încă de la mijlocul lunii martie, anul trecut, şi au activat doar online până în octombrie când au fost redeschise. Bucuria nu a durat prea mult. Unde mai pui că, timp de două  săptămâni, toată Ucraina a fost în Lockdown. Astăzi, elevii au revenit la ore mai entuziasmaţi ca niciodată.

Şi profesorilor le-a fost dor să predea în faţa unor oameni şi nu în faţa unui calculator, aşa cum i-a obligat pandemia.

DOINA COLESNICOV, profesor de limba româna, Gimnaziul "Alexandru cel Bun", Cernăuţi: „Am lucrat la distanţă, ceea ce a lăsat o amprentă cam dureroasă şi asupra mea personală şi asupra copiilor. Copiii sunt dornici de comunicare, copiii au nevoie de lecţii pe viu. "

 Părinţii au respirat şi ei uşuraţi. Nimic nu se compară cu studiile clasice, făcute cu cretă la tablă.

La Gimnaziul "Alexandru cel Bun" din Cernăuţi nu există cazuri de Covid 19. Astăzi, au fost în bănci toţi cei 351 de elevi ai şcolii.

ION IGNAT, director, Gimnaziul "Alexandru cel Bun", Cernăuţi: „Începând cu ziua de astăzi 25 ianuarie iarăşi ne-am aşezat în bănci. Au fost propuse mai multe variante, dar reieşind din situaţia că contingentul de elevi de la noi din şcoală ne dă posibilitate să ne aşezăm cu toţii în bănci, am ales sistemul mixt de instruire. Practic, la noi toţi sunt la şcoală…"

În ultimele 24 de ore, în Ucraina, au fost înregistrate 2516 cazuri noi de covid 19, cel mai scăzut număr înregistrat în ultimele luni. De la începutul pandemiei, Ucraina a înregistrat peste un milion de cazuri covid pozitive.
 
Similare
RECOMANDĂRI