Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Turcii au ieşit în stradă, după ce alegerile locale din Istanbul au fost anulate. Protestatarii spun că nu se tem de regimul lui Erdogan

Mii de turci au ieşit din nou în stradă, în semn de protest faţă de anularea alegerilor locale din Istanbul, câştigate de opoziţie. Autoritatea electorală din Turcia a invalidat scrutinul, în urmă plângerilor depuse de partidul preşedintelui Recep Erdogan. Alegerile vor fi repetate pe 23 iunie.

Acum câteva zile, Autoritatea Electorală din Turcia a anunţat că alegerile de la Istabul se vor repetă, iar primarul ales, din partea opoziţiei, a fost revocat.

Preşedintele Erdogan nu a putut accepta înfrângerea partidului său în metropola turcă şi, după alegerile din martie, a urmat un val de contestaţii. În urma presiunilor politice, autoritatea electorală a invocat nereguli în componenţa comisiilor din unele secţii de vot şi a anulat scrutinul.

Protestatarii spun că nu se tem şi că regimul dictatorial al lui Erdogan nu le poate pune pumnul în gură.

Decizia Autorităţii Electorale din Turcia, de a anula alegerile câştigate de opoziţie, a stârnit un val de condamnări pe plan internaţional. Erdogan, însă, a răspuns virulent că poporul turc nu cedează în faţa ameninţărilor şi presiunilor.

Similare
RECOMANDĂRI