Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Turcia expulzează jihadişti ISIS, iar ţările europene nu vor să îi primească din motive de securitate

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a avertizat că "va deschide porţile" pentru repatrierea mai multor militanţi ai Statului Islamic în tarile europene din care provin. Erdogan a facut avertismentul înainte de a pleca spre Washington, unde are programată o întrevedere cu preşedintele american, Donald Trump.

Avertismentul preşedintelui turc a venit ca reacţie la sancţiunile pregătite de UE împotriva Turciei, din cauza forajelor pentru gaze în largul Ciprului.

„Ar trebui să vă revizuiţi poziţia faţă de Turcia, care deţine în închisori mulţi membri ai Statului Islamic avându-i sub control în Siria. Am mai spus-o. Nu subestimaţi aceste avertismente! Aceste porţi se vor deschide şi aceşti membri ai Statului Islamic au început să fie trimişi către voi şi vor continua să fie trimişi”, a spus Recep Tayyip Erdogan.

Erdogan a criticat UE pentru că nu ar fi recunoscătoare Turciei, care găzduieşte patru milioane de refugiaţi sirieni ce puteau migra spre Europa. Turcia a început, ieri, expulzarea militanţilor gruparii Stat Islamic în ţările din care provin.

Primii jihadişti au fost trimisi in SUA, Danemarca, Franţa şi Germania, chiar dacă le-au fost revocate cetăţeniile. Potrivit autorităţilor de la Ankara, zeci de militanţi ISIS urmează a fi deportaţi în umătoarele zile. Recep Erdogan susţine că în închisorile din Turcia sunt încarceraţi peste o mie de membri ai Statului Islamic. Ţările UE nu par a fi dispuse să-i reprimeasca, mai ales din motive de securitate.
 
Similare
RECOMANDĂRI