Trump susţine că declanşarea noii proceduri de impeachment provoacă o „imensă furie”, dar afirmă că nu vrea violenţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Trump susţine că declanşarea noii proceduri de impeachment provoacă o „imensă furie”, dar afirmă că nu vrea violenţă

Preşedintele Donald Trump, care este sub presiune să demisioneze după ce susţinătorii săi au luat cu asalt clădirea Congresului săptămâna trecută, a declarat marţi că există o imensă furie în rândul susţinătorilor săi din cauza acţiunilor întreprinse de democraţi pentru a declanşa o doua procedură de impeachment din mandatul său, dar a precizat că nu doreşte violenţă, relatează Reuters şi AFP.

Preşedintele american la final de mandat a declarat presei, înainte de plecarea într-o vizită la zidul de frontieră de la Alamo (Texas), că procedura de "impeachment" este "complet ridicolă" şi provoacă "o imensă furie" în rândul susţinătorilor săi.

"Acest impeachment provoacă imensă furie şi ei ţin să o facă, este un lucru cu adevărat oribil", a spus Trump. El a adăugat că acţiunile pentru declanşarea procedurii de impeachment sub acuzaţia de incitare la insurecţie din cauza asaltului asupra Capitoliului de săptămâna trecută sunt o continuare a "vânătorii de vrăjitoare" împotriva lui.

"Nu vreau violenţă", a subliniat însă Trump.

În primele sale declaraţii către presă de după 8 decembrie, preşedintele republican nu a răspuns unei întrebări referitoare la o eventuală demisie a sa din funcţie.

Întrebat dacă are vreo responsabilitate pentru asaltul Capitoliului de săptămâna trecută, Trump a răspuns că cuvintele sale de la momentul respectiv au fost "cu totul potrivite".

"Dacă citiţi discursul meu... ceea ce am spus a fost cu totul potrivit", le-a spus el jurnaliştilor de la baza Andrews.

Locatarul de la Casa Albă, care îşi încheie mandatul de preşedinte în opt zile, a mai estimat că reţelele sociale precum Twitter care i-au suspendat contul au comis o "greşeală catastrofală".

Preşedintele american este vizat de o doua procedură de impeachment, al cărei act de acuzare va fi examinat miercuri de Camera Reprezentanţilor.
Sursa: AGERPRES
Similare
RECOMANDĂRI