Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Thailanda: Mărturiile unui scafandru, după misiunea de salvare a celor 12 copii şi a antrenorului

Cei 12 copii thailandezi şi antrenorul lor, salvaţi dintr-o peşteră inundată, au fost spitalizaţi şi primesc îngrijiri medicale. Sunt în stare bună şi nu au infecţii pulomonare, aşa cum se temeau medicii. Au rezistat cu mare curaj timp de două săptămâni chiar dacă au slăbit două kilograme. Unul dintre scafandri, danezul Ivan Karadjic, care a participat la misiunea de salvare îşi aminteşte emoţiile prin care a trecut.

"Au fost obligaţi să facă ceva ce niciun alt copil nu a făcut înainte. În niciun caz nu este normal pentru copiii de 11 ani să se scufunde într-o peşteră. S-au scufundat într-un mediu extrem de periculos, cu vizibilitate zero, singura lumină era cea produsă de torţele pe care le-am adus noi. Evident, ne temeam foarte tare de panica pe care o puteau dezvolta micii scafandri.

În plus, apar tot felul de defecţiuni tehnice, aşa că am avut un plan de rezervă. Eram foarte speriat pentru că atunci când am văzut scafandrul din faţă şi copilul nu aveam vizibilitate decât până la 50 de metri. Nu eram sigur dacă e o victimă sau un copil în viaţă. Deci, am fost foarte, foarte speriat, nu mi-era bine deloc. Dar, când am văzut că este în viaţă, m-am simţit foarte bine, foarte bine" - Ivand Karadjic, scafandru profesionist.
Similare
RECOMANDĂRI