Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Thailanda: Al optulea copil a fost salvat din grota Tham Luang

Echipele speciale thailandeze au reluat luni complicata misiune de salvare a copiilor captivi în peşteră. Luni, 4 copii au fost aduşi la suprafaţă. Ieri, 4 dintre băieti au fost salvaţi după un drum de 5 ore prin întuneric, ape adânci şi pasaje foarte înguste. După reuşită, operaţiunea a fost întreruptă pentru odihna scafandrilor şi realimentarea tuburilor de oxigen.

Al optulea copil a fost scos din peşteră luni şi a fost trimis la o unitate medicală locală. Numărul total al băieţilor scoşi din peşteră luni este de patru, după cei patru salvaţi duminică.

Patru băieţi şi antrenorul lor mai sunt încă în peşteră.

Ieri, primii 4 băieti au fost salvaţi. Aceştia se simt bine dar, de teama unor infecţii, sunt ţinuţi departe de familii până la efectuarea tuturor analizelor.

11 ore - atât a trecut din momentul declanşării operaţiunii de salvare, până ce primul copil a ajuns la suprafaţă. Încărcaţi cu echipamente şi provizii, scafandrii au avut nevoie de 6 ore pentru a străbate cei 5 km de traseu extrem de periculos. Unul câte unul, cei 4 băieţi, însoţit fiecare de 2 scafandri - unul în faţă şi unul în spate - au pornit pe anevoiosul drum de întoarcere.

Meteorologii anunţă noi ploi abundente şi în câteva zile grota se va inunda complet.

La eforturile de salvare participă 90 de scanfandri, 50 fiind străini. Printre aceştia şi ingineri ai companiei Sapce X a miliardarului Elon Musk. Acesta a prezentat imagini cu testele la un submarin în miniatură, care poare transporta o singură persoană,şi care ar putea fi folosit în astfel de situaţii.

Similare
RECOMANDĂRI