Tensiuni între Israel şi Iran. Netanyahu cere Europei să fie mai dură în privinţa Iranului după tentativa de atac cu bombă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Tensiuni între Israel şi Iran. Netanyahu cere Europei să fie mai dură în privinţa Iranului după tentativa de atac cu bombă

Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, a cerut ieri Europei să adopte o poziţie mai dură împotriva Iranului după ce un diplomat iranian a fost arestat, fiind suspectat de participare la un complot privind atacarea unui grup de opoziţie iranian din Franţa.

Un diplomat iranian din Austria a fost reţinut în Germania, facând parte dintr-un grup de patru persoane arestate, fiind suspectate că plănuiau un atac cu bombă la reuniunea Consiliului Naţional al Rezistenţei Iraniene (NCRI).

"Nu a fost o coincidenţă că acest atac a fost dejucat", a declarat Netanyahu în timpul unui discurs susţinut în nordul Israelului. Premierul israelian a precizat că presupusul complot ce se desfăşura când preşedintele Hassan Rouhani se afla în Europa, căutând să protejeze beneficiile economice ce rezultă din acordul nuclear pe care l-a abandonat SUA, a fost "un exemplu al ipocriziei fără de margini a Iranului".

Iranul a anunţat că nu are nicio legătură cu acel complot pe care l-a calificat "o înscenare", operaţiune derulată de personaje din cadrul Consiliului Naţional al Rezistenţei Iraniene.

Similare
RECOMANDĂRI