Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Televiziunea Română lansează o campanie de informare cu privire la Brexit şi consecinţele lui

Au mai rămas câteva zile până când Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană. Evenimentul va fi marcat oficial pe 31 ianuarie, la ora 23.00, ora Londrei. Se încheie un mariaj de 47 de ani şi începe o nouă etapă pentru Regat, dar şi pentru cetăţenii Uniunii Europene. Televiziunea Română lansează o campanie de informare detaliată asupra evenimentelor prevăzute până la acest moment, dar şi după divorţ. O campanie destinată informării românilor de aici, dar şi din Regat, asupra consecinţelor Brexitului. Loara Ştefănescu ne explică.

Brexit day va fi, din punct de vedere tehnic, un moment simbolic care va fi marcat la Londra printr-o serie de ceremonii.

Până la 31 decembrie 2020 este o perioadă de tranziţie.

Ce pierde şi ce câştigă Marea Britanie? În primul rând îşi va redobândi controlul asupra frontierelor - principalul motiv pentru care s-a declanşat acest Brexit pentru un control al imigraţiei.

Cetăţenii UE vor fi favorizaţi doar dacă sunt supracalificaţi.

Guvernul român a făcut tot ce se putea face pentru a stabili exact cum se vor desfăşura procedurile. Peste 430 de mii de români deja au aplicat pentru acel statut care le dă dreptul de a rămâne în Marea Britanie după 31 decembrie 2020.

Similare
RECOMANDĂRI