Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Sute de mii de cehi cer demisia premierului

Cehii marchează, în acest sfârşit de săptămână, 30 de ani de la Revoluţia de catifea. Sute de mii de oameni s-au întors în locul celei mai mari demonstraţii de atunci, însă cu problemele prezentului. Au cerut din nou demisia premierului.

Parcul Letna din Praga, principala scenă a revoluţiei de acum 30 de ani, a fost neîncăpator.

Între 200 şi 300 de mii de cehi au răspuns al apelul unei mişcări activiste denumite Milioane de Momente pentru Democraţie care de un an şi jumătate organizează demonstraţii împotriva premierului Andrei Babis. Acum i-au dat un nou ultimatum.

Premierul Babis a fost acuzat de conflict de interese şi deturnare de fonduri europene în folos propriu, acuzaţii pe care le respinge. Recent procurorii au retras toate acuzaţiile lucru care l-a pus pe ministrul Justiţiei în colimatorul protestatarilor.

Apelurile la demisie au fost şi împotriva preşedintelui Milos Zeman care a catalogat aceste proteste ca fiind nedemocratice. Într-o emisiune, şeful statului a spus că a fost votat de milioane de cehi, aşa că cei adunaţi în piaţă sunt nesemnificativi. De altfel şi partidul premierului Babis continuă să conducă detaşta în sondaje.

Similare
RECOMANDĂRI