Suedia cere retragerea unui diplomat rus suspectat de spionaj
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Suedia cere retragerea unui diplomat rus suspectat de spionaj

Ministerul suedez al Afacerilor Externe a cerut ambasadorului rus să repatrieze un diplomat suspectat de spionaj, scrie Dagens Nyheter, citând surse din MAE suedez.

Ministerul de Externe l-a convocat pe ambasadorul Rusiei la Stockholm, Viktor Tatarinţev, şi i-a cerut să-l repatrieze voluntar pe suspectul de spionaj din rândul subordonaţilor săi din Suedia. Reprezentantul Ministerului de Externe al Suediei, Patrick Nilsson, a confirmat că ambasadorul rus a fost convocat din cauza activităţilor unuia dintre diplomaţi.

Anterior s-a relatat că, la 26 februarie, poliţia de securitate suedeza a reţinut la Stockholm un suspect de activităţi de informaţii ilegale. Numele lui nu a fost dezvăluit.

Potrivit datelor preliminare, persoana reţinuta a fost recrutat de un agent de informaţii rus care  lucreaza sub acoperire diplomatică. În Suedia, suspectul retinut era expert în tehnologia informaţiei, de interes pentru serviciile străine. Este posibil ca acesta sa-si fi inceput activitatea la Stockholm înca din 2017.

Similare
RECOMANDĂRI