SUA: Trump pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, al doilea ''impeachment'' istoric
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

SUA: Trump pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, al doilea ''impeachment'' istoric

Modifică dimensiunea fontului: Play Preşedintele american, Donald Trump, a fost pus sub acuzare miercuri în Camera Reprezentanţilor, al doilea "impeachment" istoric cu o săptămână înainte de sfârşitul mandatului său care se încheie în confuzie şi într-un climat de tensiune extremă, notează Agerpres.

Camera Reprezentanţilor, dominată de democraţi, s-a pronunţat pentru "impeachment" cu 232 voturi faţă de 197 împotrivă.

Preşedintele american în exerciţiu, Donald Trump, a lansat miercuri seară un apel la unitate, afirmând că violenţa "nu îşi are locul" în America.

"Niciunul dintre adevăraţii mei partizani nu ar putea fi favorabil violenţei politice. Dacă faceţi asta, nu sprijiniţi mişcarea noastră, o atacaţi, atacaţi ţara noastră. Nu putem tolera asta", a declarat el într-o înregistrare video în care nu se referă deloc la recenta punere sub acuzare de către Congres pentru că a încurajat asaltul simpatizanţilor săi asupra Capitoliului.

Preşedintele american ales, Joe Biden, a cerut miercuri Congresului să lucreze la priorităţile programului său, în pofida procesului pentru destituire al lui Donald Trump, care se va deschide după instalarea sa la Casa Albă.

"Sper că Senatul va găsi o modalitate de a gestiona responsabilităţile constituţionale în ce priveşte procesul pentru destituire şi să rezolve în acelaşi timp problemele urgente ale naţiunii", a afirmat el într-un comunicat, după punerea sub acuzare a lui Donald Trump.

Printre priorităţile amintite de Joe Biden se află confirmarea membrilor cabinetului său, relansarea economiei americane şi continuarea planului de distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19.
Omul de afaceri republican în vârstă de 74 de ani, care îi va ceda locul lui Joe Biden la 20 ianaurie, este acuzat că a încurajat asaltul partizanilor săi asupra Capitoliului care a făcut cinci morţi şi a zdruncinat democraţia americană. 
Similare
RECOMANDĂRI