Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA: Statul Missouri interzice întreruperile de sarcină care au depăşit 8 săptămâni. Pedepse record pentru medicii care încalcă legea

Restricţionarea avorturilor pare să fie tema fierbinte a acestui an în SUA. Legislativul din statul Missouri a adoptat o lege care interzice întreruperile de sarcină care au depăşit 8 săptămâni, indiferent de situaţie. Măsura se adaugă altor 27 de initiative similare din tot atâtea state americane înaintate de la începutul acestui an.

Senatorii din statul Missouri au aprobat cu 24 de voturi pentru şi 10 împotriva o nouă lege care interzice total avorturile după a 8-a săptămână de sarcină, inclusiv în cazuri de viol sau incest. Democraţii şi republicanii au fost pe poziţii diferite.

Până la urma republicanii care controlează legislativul local au avut câştig de cauză. Orice avort după 8 săptămâni este interzis iar medicii care încalcă legea riscă 15 ani de închisoare.

Decizia din Missouri a venit la doar câteva ore după ce guvernatorul din Alabama a semnat cea mai dură lege antiavort din SUA care interzice total întreruperile de sarcina şi pedepseşte medicii care fac această procedură cu până la 99 de ani de închisoare.

Decizia din Alabama este aspru condamnată inclusiv de vedete. Lady Gaga s-a declarat şocată că doctorii sunt pedepsiţi mai rău decât violatorii, Barbra Streisand acuză republicanii că pun în practică scenariul romanului Povestea Slujitoarei, iar Chris Evans actorul care l-a jucat pe Capitanul America se declară şocat i atrage din nou atenţia cât de important este ca oamenii să voteze.

De la începutul acestui an, 28 de state americane au iniţiat şi unele chiar adoptat legi care restricţionează avorturile.

Similare
RECOMANDĂRI