Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA: Stare de urgenţă în California. Regiunea Los Angeles este devastată în continuare de incendii

În California incendiile de vegetaţie continuă să facă ravagii. Sudul statului, în zona oraşului Los Angeles, e devastat de un nou focar. Mii de oameni au fost evacuaţi şi sute de kilometri pătraţi de vegetaţie s-au transformat în scurm. Ministerul român de Externe avertizează cetăţenii români că în zonă sunt restricţii de circulaţie şi le recomandă să respecte cu stricteţe indicaţiile autorităţilor locale.

Un incendiu pe nume "Maria" face ravagii în zona oraşului Los Angeles. Flăcările izbucnite acum două zile s-au extins rapid din cauza vântului puternic şi acoperă acum o suprafaţă de peste 3200 de hectare.

Sute de pompieri şi voluntari luptă cu flăcările non stop. În ajutorul lor au venit alţi voluntari care au grijă să le ducă de mâncare. Printre aceştia, celebrul actor Matthew McConaughey.

"Facem grătare şi le ducem la 21 de unităţi de pompieri care luptă cu flăcările din zona Los Angeles. Le ducem mâncare caldă pe care o pot consuma astăzi, la noapte sau o pot congela şi mânca în zilele următoare", spune actorul.

Situaţia dramatică din sudul Californiei este doar un nou episod al dramei incendiilor. Nordul statului american a fost devastat în ultimele două săptămâni de flăcările care au pârjolit peste 300 de km pătraţi de vegetaţie şi au distrus peste 160 de case.

Incendiul izbucnit pe 23 octombrie este astăzi controlat doar în proporţie de 65 la sută.

Similare
RECOMANDĂRI