SUA şi Canada îşi închid graniţele pentru persoanele care vin din Africa australă
Sursa foto:CNN Vizualizari:

SUA şi Canada îşi închid graniţele pentru persoanele care vin din Africa australă

Statele Unite au anunţat vineri închiderea graniţelor pentru persoanele care sosesc din 8 ţări din Africa australă, măsură luată ca urmare a apariţiei variantei Omicron a COVID-19, relatează Agerpres.

Persoanele care vin din Africa de Sud, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Eswatini, Mozambic şi Malawi nu vor fi autorizate să intre pe teritoriul SUA, a declarat un înalt oficial american.

Anunţul a fost confirmat de preşedintele Statelor Unite, Joe Biden.

SUA tocmai au redeschis graniţele pentru persoanele din întreaga lume, la începutul lunii noiembrie, cu condiţia ca acestea să fie vaccinate împotriva COVID, măsură luată după 20 de luni de restricţii.

Canada a interzis de asemenea intrarea persoanelor care vin din 7 ţări din Africa australă, unde a fost detectată varianta ''Omicron'', clasată drept ''ingrijorătoare'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

''Trebuie să acţionăm rapid pentru a-i proteja pe canadieni'', a explicat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Jean-Yves Duclos, precizând că ţările în cauză sunt Botswana, Eswatini, Lesotho, Mozambic, Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe.

Similare
RECOMANDĂRI