SUA ar putea reveni la aplicarea pedepsei cu moartea
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

SUA ar putea reveni la aplicarea pedepsei cu moartea

Procurorul general al SUA, William Barr, a elaborat o lege privind grăbirea aplicării pedeapsei cu moartea pentru persoanele care comit asasinate în masă, a declarat luni un oficial de la Casa Albă, potrivit Reuters.

Marc Short, şeful de personal al vicepreşedintelui Mike Pence, a declarat reporterilor în timpul unei deplasări cu Air Force 2 că măsura va face parte dintr-un pachet de legi privind armele pe care Casa Albă intenţionează să-l propună Congresului.

Pence, care se află în Europa, s-a aflat în contact cu Barr privind această problemă, a spus Short.

Casa Albă a lucrat la un set de măsuri pentru combaterea atacurilor armate, după mai multe împuşcături în masă recente. Preşedintele Donald Trump şi-a exprimat sprijinul pentru soluţionarea problemelor de sănătate mintală legate de violenţă, în timp ce a analizat, de asemenea, verificarea extinsă a antecedentelor, o problemă asupra căreia a renunţat.

Democraţii i-au determinat pe republicanii din Senatul SUA să adopte legislaţia adoptată deja de Camera Reprezentanţilor care abordează această problemă. Parlamentarii sunt aşteptaţi să privească mai atent opţiunile legislative atunci când se întorc la Washington din vacanţa parlamentară din august.

Similare
RECOMANDĂRI