Statele Unite ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Statele Unite ar putea interzice importurile de petrol din Venezuela

Statele Unite au în vedere interzicerea importurilor de petrol din Venezuela, a afirmat duminică secretarul de stat american, Rex Tillerson, citat de AFP.

"Situaţia din Venezuela se înrăutăţeşte. Unul dintre aspectele care trebuie luate în considerare, dacă se adoptă sancţiuni petroliere, este efectul asupra populaţiei", a declarat Tillerson la Buenos Aires, unde s-a întâlnit cu omologul său argentinian, Jorge Faurie, în cadrul unui turneu în America Latină şi Caraibe. Pe de altă parte, "să nu facem nimic ar însemna să cerem poporului venezuelean să continue să sufere încă mult timp. De aceea, studiem opţiunile şi în special modalitatea de a compensa" efectul unor sancţiuni, a adăugat şeful diplomaţiei americane.

Venezuela exportă zilnic în SUA 750.000 de barili de petrol. Până acum, Washingtonul a sancţionat deja mai multe persoane din conducerea Venezuelei considerate răspunzătoare de acte de corupţie sau de reprimarea opoziţiei faţă de regimul preşedintelui Nicolas Maduro. De asemenea, băncilor, cetăţenilor şi rezidenţilor străini din Statele Unite li s-a interzis efectuarea de tranzacţii cu titluri de stat venezuelene.
Similare
RECOMANDĂRI