Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Spania se află din nou într-o situaţie critică din cauza infectărilor cu noul coronavirus

Spania se află din nou într-o situaţie critică din cauza infectărilor cu noul coronavirus. Numărul focarelor e în creştere, la fel - cel al persoanelor internate. Se amenajează noi spitale de campanie şi mai multe localităţi au fost izolate.

Doua localitati din Badajoz au fost retrocedate la faza a doua si s-au introdus din nou restrictii. In centrul de sanatate din Morera, deschis pentru urgente, 8 cadre medicale au fost testate pozitiv. Oamenii sunt speriati mai ales ca e prima data cand virusul patrunde in comunitate.

"70 la suta dintre noile cazuri raportate in Spania au fost depistate la tineri sub 30 de ani".

Comunitatile care ingrijoreaza cel mai mult in acest moment in Spania sunt Aragon si Pais Vasco unde extinderea comunitara a luat amploare si este imposibil de controlat. In zonele cele mai afectate s-au instalat din nou spitale mobile, autoritatile au inceput sa izoleze localitati intregi si testeaza toată populatia.

In orasul Zaragoza din Aragon armata a inceput sa ridice corturi pentru triajul pacientilor in curtea spitalului, iar Crucea Rosie amenajeaza spatii de cazare pentru persoanele asimptomatice care nu au posibilitatea sa intre in carantina acasa.

JOSE IGNACIO BARRASA, directorul Spitalului Universitar din Zaragoza: "Pregătim acest dispozitiv preventiv, oar în cazul în care va trebui să extindem spaţiul destinat urgenţelor".

In Cataluna autoizolarea, restrictiile si testarea masiva par sa dea rezultate. Tendinta de infectare este in scadere, iar sute de persoane muncesc pentru izolarea focarelor in asa-numitele centre de urmarire a contactilor.

GIORDI GIBERT, responsabil urmărire contacţi: "Îi sunăm să îi informăm că au intrat în contact cu o persoană pozitivă şi că trebuie să rămână izolaţi în case timp de 14 zile".

Contacţii sunt sunati de 3 ori, in ziua 0, a 7-a si a 14-a pentru a verifica daca au aparut simptome si daca au nevoie de ingrijiri medicale. Odata cu scaderea cazurilor in LLeida, cea mai afectata provincie din Catalonia, autoritatile au anuntat redeschiderea barurilor.
Similare
RECOMANDĂRI