Spania, constrânsă să îmbunătăţească condiţiile de trai mizere ale lucrătorilor sezonieri, după criticile ONU
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Spania, constrânsă să îmbunătăţească condiţiile de trai mizere ale lucrătorilor sezonieri, după criticile ONU

Soldaţii spanioli au fost trimişi să construiască o tabără pentru culegătorii de căpşuni imigranţi, după ce un oficial al ONU a criticat autorităţile pentru că permit muncitorilor de la ferme să trăiască în condiţii „inumane”, a declarat sâmbătă guvernul de la Madrid, informează Agerpres.

Raportorul special al ONU pentru sărăcie extremă şi drepturile omului, Olivier De Schutter, a declarat că este necesară  acţiune urgentă pentru îmbunătăţirea „condiţiilor deplorabile” în aşezările de lucrători înainte „să moară oameni”.

Trei incendii au izbucnit săptămânile trecute în mahalalele de migranţi din apropierea oraşului Huelva, rănind patru persoane, iar oficialii din domeniul sănătăţii au avertizat că aşezările înghesuite pun lucrătorii în pericol de a contracta noul coronavirus.

În urma apelurilor din partea oficialilor locali, o purtătoare de cuvânt a Ministerului Apărării a declarat că trupele au fost dislocate sâmbătă pentru a căuta o locaţie potrivită pentru a construi o tabără în care să fie cazaţi muncitorii, majoritatea fiind marocani.

Adesea murdare şi lipsite de apă, canalizare şi energie electrică, astfel de tabere sunt folosite drept cazare pentru lucrătorii sezonieri din Spania de ani buni.

De Schutter a declarat că pandemia de COVID-19 a agravat situaţia: „Această realitate a incendiilor şi a condiţiilor inumane din mahalale nu mai poate fi tolerată. Situaţia se deteriorează alarmant în fiecare zi, agravată pe fondul pandemiei COVID-19″, a declarat oficialul ONU.

Joi, Ministerul Sănătăţii a recunoscut că recoltatorii de fructe au fost deosebit de vulnerabili la contractarea coronavirusului din cauza condiţiilor de viaţă şi de muncă supraaglomerate şi nesănătoase.

Spania este una dintre ţările europene cele mai afectate de pandemie cu peste 28400 de victime.

Similare
RECOMANDĂRI