Siria: 18 morţi în explozia unei maşini capcană în estul ţării
Sursa foto:Realitatea.net Vizualizari:

Siria: 18 morţi în explozia unei maşini capcană în estul ţării

În total, 18 persoane, dintre care 11 membri ai Forţelor Democratice Siriene (FDS), şi-au pierdut viaţa vineri în estul Siriei în explozia unei maşini capcană aflate în faţa unui sediu al acestei coaliţii alcătuite din luptători arabi şi kurzi susţinuţi de Statele Unite, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

"Un responsabil şi 10 membri ai FDS, precum şi şapte civili, printre care trei copii, au fost ucişi de explozia unei maşini capcană în faţa unui sediu al FDS la Al-Bsayra, o localitate din estul provinciei Deir al-Zour", a declarat directorul OSDO, Rami Abdul Rahmane.

Atentatul nu a fost revendicat, dar directorul acestui ONG nu a exclus posiblitatea să fie o acţiune a grupării Stat Islamic (SI) care a desfăşurat frecvent atacuri asemănătoare, potrivit Agerpres.

Organizaţia ultraradicală a pierdut zone întinse din provincia Deir al-Zour, la graniţa cu Irakul, ca urmare a două asalturi distincte derulate de forţele guvernamentale pe malul vestic al fluviului Eufrat, de o parte, şi de FDS pe malul estic, de cealaltă parte.

Gruparea jihadistă îşi menţine prezenţa în unele sate din estul provinciei Deir al-Zour.

FDS au lansat la începutul lunii mai ultima fază a ofensivei lor pentru a pune capăt prezenţei SI în această regiune din estul Siriei.

SI nu mai controlează niciun oraş din Siria, dar păstrează câteva mii de luptători în unele sate, localităţi şi puncte de rezistenţă.
Similare
RECOMANDĂRI