Schimb de spioni între Lituania şi Rusia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Schimb de spioni între Lituania şi Rusia

Lituania şi Federaţia Rusă au convenit să facă schimb de prizonieri încarceraţi pentru spionaj – au confirmat, pentru agenţia DELFI, surse bine informate cu privire la acest subiect.

Potrivit înţelegerilor dintre Riga şi Moscova, Lituania urmează să îl transfere în Rusia pe Nikolai Filipcenko, agent al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Federaţiei Ruse, condamnat în urmă cu doi ani, în timp ce Rusia trebuie să îi predea Lituaniei pe Yevgeny Mataitis şi Aristidas Tamošaitis, cetăţeni lituanieni condamnaţi de justiţia rusă în anul 2016.

De asemenea, Rusia îl va preda Lituaniei pe cetăţeanul norvegian Frode Berg, pe care o instanţă rusă l-a condamnat la 14 ani de închisoare pentru spionaj, dar şi un cetăţean rus – au menţionat sursele DELFI. 

Consiliul de Stat pentru Apărare din Lituania, condus de preşedintele Gitanas Nausėda, a decis să facă acest schimb de spioni săptămâna trecută, însă procesul a fost tergiversat din cauza unor neînţelegeri referitoare la mecanismul legal care ar permite acest schimb de prizonieri.

Similare
RECOMANDĂRI