Scandal de corupţie în partidul Angelei Merkel. Doi parlamentari au demisionat în urma dezvăluirilor că au profitat personal din pandemia de COVID-19
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Scandal de corupţie în partidul Angelei Merkel. Doi parlamentari au demisionat în urma dezvăluirilor că au profitat personal din pandemia de COVID-19

Alegerile regionale sunt văzute ca un test critic pentru Armin Laschet, noul lider al partidului Angelei Merkel, Uniunea Creştină Democrată, care a fost ales în ianuarie şi încă încearcă să-şi consolideze autoritatea asupra partidului.

Nikolas Löbel, deputat CDU, a anunţat duminică că se retrage din politică după ce s-a aflat că o companie pe care o deţinea a câştigat un comision de 250.000 de euro acţionând ca intermediar între un furnizor de maşti din Baden-Württemberg şi două companii private.
 

Deputatul, care este, de asemenea, directorul general al unei companii din oraşul Mannheim din sudul Germaniei, numită Löbel Projektmanagement, a declarat că demisionează cu efect imediat din CDU / CSU. El a mai spus că va renunţa la locul de parlamentar la sfârşitul lunii august şi nu va mai candida din nou pentru alegerile din septembrie, relatează Politico.

„A fi membru al Bundestagului german şi a putea reprezenta oraşul meu natal Mannheim este o mare onoare şi o obligaţie morală în special. Cu acţiunile mele nu am reuşit să mă ridic la nivelul acestor standarde. Pentru asta aş vrea să-mi cer scuze tuturor din această ţară”, a scris el într-o postare pe reţelele sociale.

Armin Laschet, liderul partidului, a spus că Löbel ar trebui să renunţe imediat şi la locul în Bundestag.

Demisia lui Löbel a avut loc la doar două zile după ce deputatul CSU Georg Nüsslein a fost obligat să demisioneze din funcţia de vice-lider al grupului parlamentar CDU / CSU într-un scandal similar. Nüsslein, care este acum cercetat pentru corupţie, a spus că se retrage din politică.

Nüsslein a câştigat un comision mare după ce firma sa de consultanţă a ajutat la negocierea unei livrări mari de măşti de la un furnizor chinez în timpul primului val al pandemie de coronavirus.

Anchetatorii au percheziţionat săptămâna trecută sedii ale firmei din Germania şi Liechtenstein, inclusiv biroul lui Nüsslein din Bundestag şi biroul său de circumscripţie din sudul statului Bavaria, în legătură cu acest caz. Nüsslein a negat acuzaţia de corupţie, relatează Financial Times.

Politicienii de opoziţie au speculat momentul lansând atacuri la coaliaţia de guvernare.

Sursa: Mediafax.ro

Similare
RECOMANDĂRI