Şase militanţi tătari din Crimeea au fost arestaţi pentru terorism
Sursa foto:Mediafax Vizualizari:

Şase militanţi tătari din Crimeea au fost arestaţi pentru terorism

Şase militanţi tătari suspecţi de terorism au fost arestaţi joi în Crimeea, a declarat agenţiei France Presse avocatul lor, Edem Smedliaev. Ei fuseseră reţinuţi miercuri, după percheziţii la domiciliile lor din oraşul Bahcisarai.

Arestarea pe termen de două luni a fost decisă de o instanţă din Simferopol, capitala peninsulei ucrainene anexate de Rusia în 2014. Unul dintre suspecţi este Marlen Asanov, proprietarul unui restaurant. Toţi cei şase sunt reprezentanţi ai minorităţii musulmane tătare, care în general este împotriva anexării, notează agerpres.ro.

Asanov este pasibil de o pedeapsă cu închisoarea de la 15 la 20 de ani, iar ceilalţi cinci acuzaţi ar putea fi închişi între 5 şi 10 ani.

Avocatul tătarilor a acuzat forţele de ordine ruse de rele tratamente împotriva clienţilor săi, care au fost prezentaţi în instanţă cu cătuşe şi cu capetele acoperite cu saci.

Serviciile secrete ruse (FSB) au anunţat miercuri că au pus capăt activităţilor unei celule din Bahcisarai a grupării islamiste Hizb ut-Tahrir şi au început o anchetă împotriva membrilor acesteia pentru constituirea unei organizaţii teroriste.

Similare