Russia Today acuză Facebook că îi limitează audienţa pe reţeaua de socializare
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Russia Today acuză Facebook că îi limitează audienţa pe reţeaua de socializare

Grupul rus de televiziune Russia Today, considerat de numeroase state occidentale ca fiind o armă de propagandă a Rusiei în străinătate, a acuzat vineri Facebook că îi filtrează conţinuturile, o dovadă a existenţei unei ''cenzuri americane'', scrie AFP.

Într-o postare pe Telegram şi Twitter, directoarea televiziunii Russia Today, Margarita Simonyan, i-a acuzat pe moderatorii de conţinuturi ai Facebook că ''de mai mult de o lună limitează audienţa'' canalului său de documentare, RTD, întrucât ceea ce publică acest canal nu apare pe fluxul de actualităţi al nimănui.

''Continuăm să trăim într-o lume în care domină cenzura americană şi îmi pare rău pentru voi dacă încă nu aţi înţeles acest lucru'', a spus ea.

Dar reţeaua de socializare este criticată şi în SUA pentru că, dimpotrivă, nu ar fi făcut suficient pentru a lupta împotriva campaniilor ruse de dezinformare favorabile lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din 2016. În urma acestor critici, Facebook şi-a consolidat echipele de securitate pentru a modera conţinuturile şi conturile.

Conform multor state europene şi SUA, Russia Today este un canal de propagandă şi dezinformare, ceea ce televiziunea rusă dezminte, ea afirmând că este o voce rezistentă în faţa dominaţiei mediatice americano-occidentale.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a acuzat Russia Today că a transmis ştiri false în timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale din 2017, în timp ce în Marea Britanie organismul de reglementare în sectorul audiovizualului a transmis acestui post mai multe avertismente pe tema relatărilor despre Siria şi Ucraina.
Similare
RECOMANDĂRI