Rusia vrea să atingă imunitatea de turmă până la vară. Câţi ruşi s-au vaccinat până acum
Vizualizari:

Rusia vrea să atingă imunitatea de turmă până la vară. Câţi ruşi s-au vaccinat până acum

Rusia se aşteaptă să atingă imunitatea de turmă până la vară, a declarat miercuri ministrul Sănătăţii, Mihail Muraşko, potrivit DPA, preluată de Agerpres. În momentul de faţă, numărul ruşilor vaccinaţi reprezintă sub 3% din totalul populaţiei.

Pe baza planurilor actuale de livrare şi vaccinare, imunitatea de turmă ar urma să fie obţinută până la sfârşitul lunii iulie, a spus Muraşko, citat de agenţia rusă de presă TASS.

Aflat într-o vizită în oraşul Novosibirsk din Siberia, el a mai anunţat că producţia de vaccin va creşte, dar nu a oferit detalii despre cum se va obţine asta.

Conform celor mai recente date ale Ministerului Sănătăţii, aproape patru milioane de ruşi au fost vaccinaţi împotriva coronavirusului până la sfârşitul săptămânii trecute, ceea ce reprezintă 2,8% din populaţia totală.

Comparativ, Rusia este în urma altor ţări la acest capitol.

Conform datelor oficiale, aproximativ patru milioane de persoane au fost infectate cu virusul de la începutul pandemiei.

Numai 30% dintre ruşi sunt dispuşi în prezent să se vaccineze cu serul rusesc Sputnik V, conform unui sondaj publicat recent de institutul de cercetare Levada. Principalele motive invocate au fost teama de efectele secundare şi testele clinice incomplete.

În schimb, doi ruşi din trei cred că virusul este o armă biologică creată de om. 

Similare
RECOMANDĂRI