Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva noului coronavirus

Rusia se pregăteşte să înceapă o campanie de vaccinare în masă împotriva noului coronavirus după ce a anunţat încheierea testelor clinice cu noul produs. În aceste moment se lucrează la obţinerea avizelor necesare pentru ca din luna septembrie să înceapă producţia vaccinului. Organizaţia Mondială a Sănătăţii se arată totuşi precaută şi estimează că va trece un an şi jumătate până când se va putea vorbi despre un vaccin viabil împotriva COVID-19. Liviu Iurea are detalii despre acest subiect.

Primul grup de voluntari, pentru testele clinice cu primul vaccin dezvoltat în Rusia, a fost externat. Timp de 28 de zile, cât a durat spitalizarea sub observaţia atentă a medicilor, niciun voluntar nu s-a plâns de nimic.

În timpul testelor clinice medicii au urmărit reacţia de răspuns din partea organismului la componentele vaccinului.

În urmă cu câteva zile, ministrul rus al Sănătăţii Mihail Murashko a anunţat că Centrul "Gamalei" de studii epidemiologice şi microbiologice a încheiat testele pentru primul vaccin împotriva noului coronavirus iar acum se pregăteşte documentaţia pentru înregistrarea acestuia.

Oficilalul rus a evitat să precizeze când va începe vaccinarea în masă. Imunologii din alte ţări îşi exprimă unele îndoieli vizavi de vaccinul rusesc, mai ales că Moscova nu a dat publicităţii date ştiinţifice care să susţină eficacitatea şi mai ales siguranţa produsului.

Chiar dacă situaţia epidemiologica din Rusia se stabilizează, autorităţile au declanşat o amplă campanie de a obliga populaţia să poarte mască.

În mall-uri nu mai eşti lăsat să intri dacă nu ai masca, iar în magazin nu eşti servit dacă nu porţi. Deja se dau amenzi, mai ales în mijloacele de transport în comun. Dacă eşti găsit fără masca primeşti o amendă de 70 de dolari.

Similare
RECOMANDĂRI