Reţea de traficanţi cu acte false, dezmembrată în Grecia  
Sursa foto:Greek Reporter Vizualizari:

Reţea de traficanţi cu acte false, dezmembrată în Grecia  

Poliţia greacă a anunţat luni destructurarea unei reţele care făcea trafic intens cu acte false de identitate destinate în special albanezilor care doreau să se stabilească în Marea Britanie, arestând 20 de presupuşi traficanţi.

În cadrul acestei operaţiuni, desfăşurată cu sprijinul Europol, au fost descoperite patru ateliere de falsificare a actelor în Atena.
Suspecţii, arestaţi în timpul unui raid desfăşurat în decurs de două zile la sfârşitul lunii octombrie, sunt în majoritate albanezi. Aceştia erau asistaţi de câţiva greci de origine albaneză şi trei sirieni, a precizat poliţia elenă. 
 
Ei sunt acuzaţi că au pus la cale un trafic vast pentru a-şi dota clienţii cu documente false, variind de la paşapoarte, pentru care percepeau între 400 şi 500 de euro, la asigurări sociale sau carduri bancare.

Grupul, care oferea servicii în Grecia şi în toată Europa pe cale poştală sau prin internet, se ocupa şi de organizarea transferului clienţilor săi în Marea Britanie.

La presiunea ţărilor europene, poliţia greacă şi-a consolidat — mai ales după marele exod de migranţi din 2015 şi 2016 spre Europa — lupta împotriva traficului de migranţi şi de acte de identitate false, în condiţiile în care Atena este de mult timp considerată drept o placă turnantă a acestui trafic, relatează AGERPRES.
Similare