Vizualizari:

Restricţii înăsprite în Europa. OMS recomandă să urmăm exemplul ţărilor din Asia: "Au continuat să alerge chiar şi după ce au trecut de linia de sosire. Era o falsă linie de sosire"

În toată Europa se înăspresc restricţiile din cauza numărului tot mai mare de noi cazuri de COVID. Se instituie interdicţii de circulaţie pe timp de noapte, iar masca devine obligatorie şi afară în multe ţări europene, în absolut toate spaţiile publice. În Lombardia, cea mai lovită regiune europeană în primul val al pandemiei, magazinele mari urmează să fie închise sâmbăta şi duminica.

În Slovenia este interzisă de astăzi circulaţia în spaţii publice pe timpul nopţii - de la 21.00 la 06.00.

Cehia, ţara europeană cu cea mai rată de creştere a infectărilor, introduce obligativitatea măştii oriunde în exterior.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii consideră că occidentalii trebuie să urmeze exemplul ţărilor asiatice.

Spre deosebire de America de Nord şi de Europa, care acum câteva luni au lăsat garda jos, consideră Organizaţia Mondială a Sănătăţii, asiaticii au respectat măsurile anti-COVID chiar şi când pandemia dădea semne că se domoleşte.

Michael Ryan, director Urgenţe OMS: "Multe din ţările asiatice nu au redus testările, dimpotrivă, le-au sporit. Nu au redus capacitatea clinică, dimpotrivă, au sporit-o. Cu alte cuvinte, au continuat să alerge chiar şi după ce au trecut de linia de sosire, pentru că ştiau că nu s-a terminat cursa. Era o falsă linie de sosire".

În Norvegia a fost identificată o mutaţie a coronavirusului. Potrivit specialiştilor norvegieni, această variantă care circulă în provincia Trondheim este diferită faţă de toate celelalte depistate în lume.

Similare
RECOMANDĂRI