Renumărarea voturilor solicitată de Donald Trump în Wisconsin a mărit avansul lui Joe Biden
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Renumărarea voturilor solicitată de Donald Trump în Wisconsin a mărit avansul lui Joe Biden

Renumărarea voturilor din cel mai mare comitat al statului Wisconsin, solicitată de echipa de campanie a lui Donald Trump a avut efectul contrar celui aşteptat de preşedintele american – Joe Biden şi-a mărit avansul cu aproximativ 130 de voturi, relatează The Guardian.

Echipa lui Donald Trump a solicitat renumărarea voturilor în două dintre cele mai mari comitate din Wisconsin – Milwaukee şi Dane. În ambele Joe Biden a câştigat la diferenţe mari şi ambele sunt comitate care votează în mod tradiţional cu candidaţii democraţi, scrie Digi24.

După renumărarea voturilor în Milwaukee, Biden a mai câştigat 132 de voturi din cele peste 460.000 exprimate. În total, pentru preşedintele ales au mai fost descoperite alte 257 de voturi, în timp ce pentru Trump au mai fost găsite 125. În celălalt comitat, renumărarea se va încheia duminică, însă şansele ca rezultatul din Wisconsin să fie răsturnat sunt minime. Biden a câştigat statul la o diferenţă de aproximativ 20.000 de voturi.

După finalizarea celei de-a doua numărători, oficialul responsabil cu alegerile din Milwaukee, George Christenson a declarat: „Renumărarea demonstrează ceva ce ştiam deja: alegerile din comitatul Milwaukee au fost drepte, transparent, corecte şi s-au desfăşurat în siguranţă”.

Wisconsin urmează să valideze rezultatul alegerilor până marţi, însă este de aşteptat ca echipa lui Trump să îşi continue încercările de a răsturna rezultatul pe orice cale. De-a lungul săptămânilor trecute, Trump şi avocaţii săi au înregistrat eşec după eşec în încercările lor de a schimba rezultatul alegerilor – rezultatele în mai multe state esenţiale au fost deja validate, iar contestaţiile lor au fost respinse ca fiind lipsite de dovezi, acuzaţii clare sau ca având vicii de procedură.

Joe Biden a câştigat alegerile din 3 noiembrie cu un scor de 306 voturi electorale la 232 şi peste 80 de milioane de voturi la nivel naţional.
Similare
RECOMANDĂRI