Regina Elisabeta a Marii Britanii împlineşte astăzi 91 de ani
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regina Elisabeta a Marii Britanii împlineşte astăzi 91 de ani

Regina Elisabeta a II-a împlineşte astăzi, 21 aprilie, 91 de ani. Aceasta îşi deleagă puţin câte puţin atribuţiile altor membri ai familiei regale, însă decana de vârstă şi de vechime la tron a monarhilor din întreaga lume continuă să afişeze o sănătate impresionantă.

Ca în fiecare an, evenimentul este salutat cu 41 de salve de tun în Hyde Park şi 62 în Turnul Londrei. În rest, suverana britanică îşi sărbătoreşte ziua de naştere în cea mai mare discreţie. Potrivit Reuters, regina nu are evenimente anunţate.

Născută la 21 aprilie 1926, regina are obiceiul de a-şi sărbători aniversarea în două moduri: în privat pe 21 aprilie, apoi în cadrul unei ceremonii oficiale în luna iunie, potrivit unei tradiţii seculare de a ocoli capriciile vremii.

Acum o lună, presa britanică a făcut risipă de superlative pentru a comenta o serie de fotografii în care regina apărea călare la Windsor, fără caschetă, doar cu o eşarfă neagră pe cap. Răceala puternică de care a suferit de Crăciun a rămas doar o amintire urâtă, scrie France Press.

Regina, care a urcat pe tron în 1952, la vârsta de 25 de ani după decesul tatălui ei George al VI-lea, acceptă totuşi constrângerile impuse de vârstă şi are tendinţa să-şi reducă progresiv obligaţiile de câţiva ani.

Potrivit cifrelor adunate de specialistul în monarhie Tim O'Donovan, regina a avut 393 de angajamente oficiale în 2014, 341 în 2015 şi 332 în 2016. Calendarul rămâne totuşi unul încărcat, în medie cu aproape un angajament pe zi.

Fiul său şi moştenitorul la tron, Prinţul Charles, o reprezintă tot mai mult în călătoriile peste hotare, la fel ca şi nepoţii săi Harry şi William.

Similare