Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Regina Elisabeta a II-a: Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membri foarte iubiţi ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat şi le susţin dorinţa pentru o viaţă mai indepen

Prinţul Harry şi soţia sa Meghan nu vor mai folosi titulatura "Alteţa Sa Regală" şi nu vor mai primi fonduri publice. Anunţul făcut sâmbătă seară de Palatul Buckingham a conţinut şi un mesaj special din partea Reginei Elisabeta a II-a. Suverana le-a mulţumit pentru munca dedicată şi a spus că le susţine dorinţa pentru o viaţă mai independentă. Recent, Ducii de Sussex au anunţat pe neaşteptate că fac un pas în spate din rolurile de membri ai familiei regale. Un fapt fără precedent pentru Palatul Buckingham, care a declanşat un val de comentarii.

"După multe luni de conversaţii şi discuţii mai recente, mă bucur că împreună am găsit o cale constructivă şi de susţinere pentru nepotul meu şi familia sa. Harry, Meghan şi Archie vor fi întotdeauna membri foarte iubiţi ai familiei mele. Recunosc provocările pe care le-au întâmpinat pentru că au fost în centrul atenţiei în ultimii 2 ani şi le susţin dorinţa pentru o viaţă mai independentă. "

Este un fragment din mesajul Reginei în acest moment delicat pentru familia regală britanică.

Ducii de Sussex au anunţat recent că vor să petreacă mai mult timp în America de Nord, să obţină independenţa financiară şi să renunţe la rolurile de membri seniori ai familiei regale.

Anunţul a fost făcut pe o reţea de socializare şi pare să-i fi luat prin surprindere pe Regină, bunica lui Harry, şi pe tatăl lui, Prinţul Charles, moştenitor al tronului.

După reacţia iniţială de dezamagire, Palatul Buckihgham a venit cu precizări clare. Prinţul Harry şi soţia lui nu vor mai beneficia de fonduri publice, vor returna peste 2 milioane de lire sterline, bani primiţi pentru renovarea reşedinţei lor din Marea Britanie, pe care o vor păstra.

Ducii de Sussex îşi vor păstra patronajele private şi asociaţiile, dar nu o mai pot reprezenta formal pe Regină.

Noile măsuri anunţate de Palatul Buckingham intră în vigoare în această primăvară.

Alastair Bruce, comentator regal: "Este o abdicare, într-un fel, de la Familia Regală, din partea lui Harry. Şi el şi soţia sa sunt liberi acum, într-o anumită măsură, să-şi urmeze visele şi să facă fapte bune, în sensul cel mai larg posibil. Dar nu mai fac parte din componenţa regală".

În comunicat se arată că Ducii de Sussex au înţeles că li s-a cerut să nu mai participe la angajamente regale. Vor menţine aceste titluri primite de la Regina Elisabeta a II-a în ziua în care s-au căsătorit.

"Sunt deosebit de mândră de modul în care Meghan a devenit atât de repede unul dintre membrii familiei. Întreaga mea familie speră că acordul la care s-a ajuns le va permite să înceapă să-şi construiască o viaţă nouă fericită şi paşnică'' - un mesaj cald de despărţire, redactat într-un stil regal, cu rolul de a tempera criza care învăluie Palatul Buckingham.

Similare
RECOMANDĂRI