Regatul Unit anunţă noi reguli în ce priveşte restricţiile anti-Covid de sărbători. Cum va fi Crăciunul în Marea Britanie
Sursa foto:BBC Vizualizari:

Regatul Unit anunţă noi reguli în ce priveşte restricţiile anti-Covid de sărbători. Cum va fi Crăciunul în Marea Britanie

Guvernele ţărilor componente ale Regatului Unit a anunţat o relaxare temporară a restricţiilor anti-Covid pe perioada sărbătorilor de Crăciun – grupuri de până la trei familii (gospodării) vor avea permisiunea să se întâlnească fără restricţii în perioada 23-27 decembrie, relatează BBC.

Regulile şi restricţiile existente în ce priveşte industria ospitalităţii şi magazinele se păstrează, însă, iar „bulele familiale” stabilite pentru Crăciun vor fi exclusive, în sensul că nu se va permite schimbarea lor sau intrarea altor persoane în interiorul lor, conform Digi24.ro

Liderii celor patru guverne au îndemnat, de asemenea, la vigilenţă şi grijă pentru a păstra rata de transmitere a virusului la un nivel scăzut. Ei au subliniat că „acest Crăciun nu va fi unul normal, dar familia şi prietenii se vor putea vedea şi sărbători într-o manieră mai circumspectă”.

Noile măsuri vor include şi relaxarea temporară a restricţiilor de circulaţie pentru a permite familiilor să se deplaseze de-a lungul teritoriului Regatului. În acest sens, rezidenţii Irlandei de Nord vor primi o zi în plus pe lângă ele cinci pentru a le permite călătoria.

„Chiar şi dacă aceste întâlniri între prieteni şi familii vor fi permise, fiecare persoană va trebui să se gândească la riscurile pentru ei şi cei dragi, mai ales cei vulnerabili. Înainte de a lua decizia de a vă întâlni, vă îndemnăm să luaţi în considerare metode alternative, precum întâlniri online sau în aer liber”, au transmis cei patru şefi de guvern (Regatul Unit în ansamblu; Scoţia; Ţara Galilor; Irlanda de Nord) în cadrul unui comunicat comun.

Recomandările OMS pentru sărbători: „A nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă să evităm petrecerile mari în familie de sărbători: „Este incredibil de dificil pentru că, în special în perioada sărbătorilor, vrem foarte tare să fim cu familia noastră. Însă în unele cazuri, a nu avea o mare reuniune de familie este opţiunea cea mai sigură”, a subliniat Maria Van Kerkhove, însărcinată cu gestionarea pandemiei în cadrul OMS. Potrivit Mariei Van Kerkhove, o celebrare online ar putea fi o soluţie.

„Chiar dacă nu puteţi sărbători împreună anul acesta, puteţi găsi mijloace de a sărbători când aceasta (n. red. - pandemia) se va sfârşi”, a recomandat ea.

„Aşa facem în familia mea şi vom sărbători pe cinste atunci când (pandemia) se va sfârşi”, a mărturisit Maria Van Kerkhove.

Similare
RECOMANDĂRI