Răsturnare de situaţie în dosarul uciderii jurnalistului slovac
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Răsturnare de situaţie în dosarul uciderii jurnalistului slovac

Fostul militar Miroslav Marcek, suspectat de uciderea jurnalistului slovac Jan Kuciak şi a logodnicei acestuia, a declarat că persoana care a comandat asasinatul este un rus, relateaza Noviny.

Informaţiile despre faptul că persoana care a facut comanda de asasinat era străină, Marcek le-a aflat de la un alt suspect în acest dosar, Zoltan Andrusko. Declaratia lui Marcek apare în mărturia sa data in fata anchetatorilor pe 11 aprilie 2019.

Anterior, Marcek a recunoscut că a fost cel care a comis dublul asasinat.

Iată ce a subliniat Marcek în mărturia sa: „Zoltan Andrusko a spus că această comandă vine de la unul dintre cunoscuţii săi, un rus care vorbeste prost slovaca. El a spus că domnul este jurnalist şi scrie unele lucruri care nu îi plac”.

Trebuie notat că această mărturie a lui Marcek încurca dosarul instrumentat de procurori, deoarece acuzaţia oficiala de ordonare a uciderii lui Kuciak a fost adusă iniţial multimilionarului Marian Kocner, un apropiat al puterii politice din Slovacia.

Jan Kuciak şi logodnica sa au fost ucişi pe 21 februarie 2018. Crima a provocat proteste stradale în Slovacia, după care, premierul Robert Fico, ministrul de interne Robert Kaliniak şi şeful poliţiei Tibor Gaspar au fost forţaţi să demisioneze.

Similare
RECOMANDĂRI