Raiduri israeliene în Fâşia Gaza, ca răspuns la lansarea a 36 de rachete în sudul Israelului. O tânără însărcinată şi fetiţa ei de un an şi jumătate au fost ucise
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Raiduri israeliene în Fâşia Gaza, ca răspuns la lansarea a 36 de rachete în sudul Israelului. O tânără însărcinată şi fetiţa ei de un an şi jumătate au fost ucise

Forţele aeriene israeliene au efectuat miercuri raiduri în Fâşia Gaza, ca ripostă la lansarea a 36 de rachete asupra sudul Israelului, informează surse israeliene şi palestiniene. O tânără palestininaă şi fetiţa ei de un an şi jumătate au fost ucise în atacuri.

Raidurile aeriene israeliene de miercuri au venit ca o ripostă la rachetele lansate în  Israel  de  Hamas, şi care au rănit mai multe persoane, potrivit presei locale, citate de BBC online.

În raidul israelian care a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în Fâşia Gaza, o tânără palestiniană însărcinată şi fetiţa ei au fost ucise.  Enas Khammash avea 23 ani, iar fiica ei, Bayan, 18 luni.  Soţul femeii a fost şi el rănit în atac.

Tirurile palestiniene cu rachete s-au produs a doua zi după ce doi membri ai Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, braţul armat al mişcării Hamas, au fost ucişi într-un atac israelian în nordul Fâşiei Gaza. Hamas a ameninţat că se va răzbuna.

Potrivit presei israeliene citate de Agerpres, comandamentul armatei a admis ulterior că atacul contra Hamas a fost decis după ce armata a estimat "din greşeală" că tirurile asupra unor soldaţi proveneau din acea direcţie.

Hamas a precizat că luptătorii ucişi participau la un exerciţiu şi că lovitura s-a produs într-un moment în care înalţi responsabili ai mişcării erau în vizită în respectivul sector.

Similare
RECOMANDĂRI