Putin nu-l felicită pe Biden pentru victoria în alegerile din SUA, chiar dacă Trump a acceptat începerea procesului de tranziţie
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Putin nu-l felicită pe Biden pentru victoria în alegerile din SUA, chiar dacă Trump a acceptat începerea procesului de tranziţie

Preşedintele rus Vladimir Putin nu-l va felicita pe preşedintele ales al SUA, Joe Biden, în ciuda anunţului că administraţia Trump a aprobat procesul formal de tranziţie prezidenţială, a anunţat Kremlinul, potrivit Moscow Times.

La mai bine de două săptămâni de când proiecţiile media l-au dat drept câştigător pe candidatul democrat, preşedintele în exerciţiu Donald Trumpa anunţat pe Twitter agenţia care lucrează cu viitoarea administraţie, Administraţia Serviciilor Generale, va începe procesul de tranziţie. Totuşi, el susţine în continuare că a câştigat alegerile şi că va încerca să obţină în instanţă câştig de cauză, scrie Digi24.

„Nu este suficient”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat dacă tweet-ul lui Trump este un motiv pentru ca Putin să-l felicită pe Biden.

„Ştiţi că numărarea voturilor din unele state continuă, iar fără acestea rezultatele alegerilor nu pot fi anunţate oficial”, a spus Peskov, citat de Tass.

Peskov a mai spus că „nimic nu s-a schimbat” de la declaraţia sa de acum două săptămâni, că Putin nu îl va felicita pe Biden până când nu vor fi soluţionate contestaţiile în instanţă.

Purtătorul de cuvânt preşedintelui rus a subliniat că felicitările Moscovei vor urma numai după încheierea tuturor procedurilor.

„Ei bine, aşa cum am spus de la bun început, aici nu s-a schimbat nimic”, a spus Peskov despre poziţia Kremlinului în această privinţă.

Similare
RECOMANDĂRI