Putin i-ar fi spus lui Macron că Navalnîi s-a otrăvit singur cu noviciok
Vizualizari:

Putin i-ar fi spus lui Macron că Navalnîi s-a otrăvit singur cu noviciok

Vladimir Putin i-ar fi spus lui Emmanuel Macron, în cadrul unei conversaţii telefonice recente, că opozantul rus Alexei Navalnîi s-ar fi otrăvit singur cu noviciok, scrie The Moscow Times.

Cotidianul francez Le Monde a raportat, citând surse confidenţiale, că Putin i-a sugerat lui Macron că Navalnîi s-ar fi putut otrăvi cu noviciok dintr-un motiv nespecificat, scrie Digi24.

Comentariul preşedintelui rus ar fi fost făcut în timpul unui apel telefonic avut cu omologul său francez în 14 septembrie, acesta afirmând de asemenea despre Navalnîi că ar fi „un agitator intern care a simulat boli în trecut”, potrivit surselor Le Monde.

Kremlinul susţine că Navalnîi nu a fost otrăvit, motivând lipsa unei anchete oficiale prin faptul că autorităţile germane nu au împărtăşit informaţiile disponibile cu partea rusă. În plus, consilierii lui Navalnîi ar fi scos din ţară dovezi cruciale, susţin ruşii.

Opozantul rus Alexei Navalnîi, internat din 22 august la Berlin după ce a fost otrăvit cu noviciok, a fost externat marţi. Medicii care l-au tratat în Germania spun că este posibil să se recupereze complet.
 

Similare
RECOMANDĂRI