Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Proteste ale poliţiştilor la Paris. Manifestanţii sunt nemulţumiţi de programul de lucru epuizant şi de reforma pensiilor

Mii de poliţişti au ieşit pe străzi la Paris în semn de protest faţă de condiţiile de lucru şi faţă de anunţata reformă a pensiilor. Paharul nemulţumirilor s-a umplut şi, din cauza numărului din ce în ce mai mare de sinucideri, totul pe fondul stresului şi al programului prelungit de lucru. De la începutul anului, 51 de poliţişti s-au sinucis.

"Marşul mâniei" cum a fost numit protestul poliţiştilor a reunit peste 27 de mii de membri din mai multe centrale sindicale.

Ore suplimentare neplătite, program de lucru epuizant, puţine zile libere şi, mai nou, reforma pensiilor - toate i-au făcut pe poliţişti să ajungă la capătul răbdării.

David Michaux, lider sindical: "Colegii mei au din ce în ce mai puţin timp liber şi foarte mult de lucru. Nu vedem o ieşire din situaţia asta."

Protestele vestelor galbene care s-au soldat de foarte multe ori cu violenţe au contribuit şi mai mult la nemulţumirea poliţiştilor.

Angelo Bruno, lider sindical: "Când noi răspundem, nu este violenţă, este proporţional cu violenţa la care suntem expuşi. Am văzut atacuri cum a fost cel de la restaurantul Fouquet's care a fost foarte violent, produs de grupări ca Black Block, care sunt organizate şi care vin la proteste să omoare poliţişti."

Poliţiştii mai spun că, de la atacurile teroriste din 2015, condiţiile lor de lucru s-au degradat constant şi că autorităţile nu au făcut nimic pentru îmbunătăţirea acestora sau pentru asigurarea sprijinului de care au nevoie.

Similare
RECOMANDĂRI