Prima femeie pilot de luptă din Coreea de Nord a murit în timpul unui accident suspect
Vizualizari:

Prima femeie pilot de luptă din Coreea de Nord a murit în timpul unui accident suspect

Oficialii Forţelor Aeriene din Coreea de Nord investighează împrejurările în care s-a produs moartea lui Rim Sol, prima femeie pilot pe avioane de luptă din statul comunist, scrie Daily NK.

Rim Sol a murit în timpul unui antrenament, la jumătatea lunii noiembrie 2019. Oficialii Forţelor Aeriene nord-coreene au deschis o anchetă în acest caz pentru a afla natura accidentului şi de ce dispariţia femeii nu a fost anunţată oficial, scrie Digi24.

Rim Sol şi Jo Kum Hyang „Phoenix” au participat la demonstraţiile în onoarea liderului de la Phenian, Kim Jong-Un, în 2014 şi 2015. Întâlnindu-le pe cele două, dictatorul comunist a declarat că „este foarte fericit să constate că tot mai multe femei au succes în cadrul Forţelor Aeriene, potrivit ordinelor sale”.

În urma aflării veştii, Kim Jong-Un a declarat că este „îndurerat de faptul că şi-a pierdut pilotul favorit”. Liderul de la Phenian a ordonat ca trupul lui Rim Sol să fie îngropat în Cimitirul Martirilor, în semn de onoare pentru patriotismul său.

Familia tinerei a fost recompensată cu un apartament de lux în Phenian şi numeroase provizii de hrană şi alte bunuri, a declarat o sursă pentru Daily NK.

O altă sursă a susţinut că moartea pilotului nu a fost anunţată oficial deoarece autorităţile nu au reuşit să descopere cauzele accidentului.

Similare
RECOMANDĂRI