Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan şi-a numit ginerele ministru al Finanţelor
Sursa foto:Sputnik Türkiye Vizualizari:

Preşedintele Turciei Recep Tayyip Erdogan şi-a numit ginerele ministru al Finanţelor

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni componenţa noului guvern al Turciei, la câteva ore după ce a depus jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani cu puteri sporite conform noii Constituţii. Erdogan şi-a numit ginerele, Berat Albayrak, în funcţia de ministru al Finanţelor, scrie BBC, citat de mediafax.ro.

În cabinetul de 16 miniştri nu mai există funcţia de premier. Turcia va avea un singur vicepreşedinte, Fuat Oktay, fost consilier al prim-ministrului.

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a depus luni, 9 iulie, jurământul, pentru un nou mandat de cinci ani cu puteri sporite la conducerea Turciei, în fruntea căreia se află din 2003, relatează AFP. Ales confortabil pe 24 iunie cu 52,6 % din voturi, Erdogan (64 de ani) a depus jurământul în parlament, unde o alianţă dominată de partidul său islamo-conservator, AKP, deţine majoritatea. După depunerea jurământului, Erdogan a prezidat o ceremonie la palatul prezidenţial, inaugurând o nouă eră în istoria modernă a Turciei, cu trecerea la un sistem prezidenţial, după o revizuire constituţională adoptată prin referendum în aprilie 2017, scrie agerpres.ro. 

Turcia a emis, săptămâna trecută, un decret prin care atribuie mai multe puteri preşedintelui. Noile atribuţii îi permit lui Erdogan să numească minştri şi să intervină în sistemul legal.

La ceremonia de învestitură a lui Erdogan a participat şi preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, care a stat în prima linie a oficialilor prezenţi la festivitate.
Similare
RECOMANDĂRI