Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele SUA, Donald Trump, insistă că blocarea imigraţiei ilegale este vitală pentru naţiune

S-au cam terminat zilele senine ale preşedintelui Donald Trump, aflat acum în conflict deschis cu democraţii, majoritari în Camera Reprezentanţilor. Liderul de la Casa Albă s-a adresat naţiunii pentru a cere deblocarea bugetului federal, blocat după ce finanţarea zidului de la frontiera cu Mexicul a fost refuzată de democraţi. Ce înseamnă aşa numitul shutdown? Mai bine de două săptămâni nici măcar căsătorii nu s-au oficiat. Ambasadele au asigurat doar chestiunile curente. Până şi strângerea gunoaielor a fost afectată. Deocamdată, lucrurile par că nu se mişcă.

Principalul obstacol în calea unui acord între democraţi şi preşedinte este ambiţia lui Trump de a construi bariera de securitate de la frontiera cu Mexicul.

Donald Trump insistă că blocarea imigraţiei ilegale este vitală pentru naţiune.

Donald Trump, preşedintele SUA: Unii au sugerat că bariera este imorală. Atunci, de ce politicienii bogaţi construiesc ziduri, bariere şi porţi în jurul caselor lor? Nu fac asta pentru că îi urăsc pe cei din exterior ci pentru că îi iubesc pe cei din interior.

Războiul cu democraţii este departe de a fi încheiat. Adversarii preşedintelui, majoritari în Camera Reprezentanţilor, vor să vadă cât de mult îl susţin republicanii în Congres.

Nancy Pelosi, preşedintele Camerei Reprezentanţilor: Din nefericire, aproape tot ce am auzit din partea preşedintelui în această dispută a fost dezinformare şi chiar răutăţi. Preşedintele a ales teama.

Democraţii vor să adopte o lege care să permită imediat relansarea activităţii Departamentului Trezoreriei, a Comisiei pentru Obligaţiuni şi a altor agenţii federale aflate în prezent în blocaj.

Într-un gest de protest, mai mulţi democraţi i-au dus lierului de la Casa Albă cutii cu gunoaie pentru a-i sugera, spun ei, să renunţe la fantezii şi să se ocupe de interesele cetăţenilor.

Similare
RECOMANDĂRI