Preşedintele francez i-a promis Svetlanei Tihanovskaia ajutorul său în medierea crizei politice din Belarus
Vizualizari:

Preşedintele francez i-a promis Svetlanei Tihanovskaia ajutorul său în medierea crizei politice din Belarus

Preşedintele francez Emmanuel Macron a promis marţi, în timpul unei întrevederi cu lidera opoziţiei belaruse Svetlana Tihanovskaia, că va ajuta la medierea crizei politice din Belarus, informează AFP.

"Vom face tot ce putem în calitate de europeni pentru a ajuta la mediere", a declarat Macron în faţa jurnaliştilor, în engleză, la finalul acestei întâlniri organizate în cadrul vizitei sale în Lituania. El a precizat că intenţionează să "revină la medierea din partea Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa, pentru a progresa", scrie Agerpres.

La rândul său, Tihanovskaia a declarat că şeful statului francez "a promis să facă totul pentru a ajuta la medierea acestei crize politice din ţara noastră".

Această întrevedere a fost, potrivit AFP, cea mai importantă avută de Svetlana Tihanovskaia după alegerile prezidenţiale din 9 august, în urma cărora ea şi-a revendicat victoria în faţa preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko.

Opozanta belarusă a avut deja întrevederi cu miniştri ai afacerilor externe ai ţărilor din UE şi cu liderii Poloniei şi Lituaniei, două state europene ce se învecinează cu Belarus şi care susţin opoziţia împotriva lui Lukaşenko, la putere de 26 de ani.

Manifestaţiile masive ce continuă în Belarus după alegeri sunt reprimate în mod brutal de regim.

Potrivit Svetlanei Tihanovskaia, refugiată în Lituania după alegeri, Macron a promis că "va face tot ce-i stă în putinţă pentru a-i elibera pe toţi prizonierii politici" din Belarus. 
Similare
RECOMANDĂRI