Preşedintele Coreei de Sud, invitat să participe la un summit la Phenian
Vizualizari:

Preşedintele Coreei de Sud, invitat să participe la un summit la Phenian

Liderul suprem nord-coreean l-a invitat pe preşedintele Coreii de Sud la un summit în statul comunist. Invitaţia a fost transmisă de sora lui Kim Yo Jong, care a condus delegaţia nord-coreeană la Jocurile Olimpice.

După spectacolul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeonChang, liderii politici şi-au mutat activitatea la Seul. Preşedintele Moon a primit-o la Palatul prezidenţial pe Kim Yo Jong, influenta soră a liderului nord-coreean şi primul membru al dinastiei  conducătoare care vizitează Coreea de Sud după războiul din anii 50. Discuţiile istorice au inclus şi o invitaţie surpriză din partea liderului  nord-coreean.

Potenţialul summit ar fi prima discuţie între liderii celor două Corei, după  mai bine de 10 ani. Atmosfera împăciuitoare nu îi impresionează pe aliaţii  Seulului. Premierul japonez care s-a întâlnit cu preşedintele Moon vrea ca cele două state să maximizeze presiunile asupra regimului nord-coreean  pentru a forţa statul comunist să meargă pe calea denuclearizării. Iar  vicepreşedintele american Mike Pence a părăsit după doar câteva minute un  dineu unde ar fi trebuit să stea la aceeaşi masă cu sora liderului  nord-coreean. Kim Yo Jonga fost inclusă anul trecut pe lista neagră a SUA  pentru complicitate la grave încălcări ale drpturilor omului.

Similare
RECOMANDĂRI