Polonia va elimina restricţiile anti-Covid doar pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului
Sursa foto:imagine simbol Vizualizari:

Polonia va elimina restricţiile anti-Covid doar pentru persoanele vaccinate împotriva coronavirusului

Guvernul Poloniei urmează să evalueze relaxarea restricţiilor anti-Covid pentru persoanele care s-au vaccinat împotriva coronavirusului şi îşi îndeamnă cetăţenii să se imunizeze cât mai rapid, relatează Hotnews.ro, cu referire la Euractiv.

Propunerile, dezvăluite pentru prima dată de publicaţia locală Gazeta Prawna, ar urma să includă exceptarea de la restricţii a persoanelor care s-au vaccinat anti-Covid, notează sursa citată.

Guvernul conservator de la Varşovia analizează de asemenea adoptarea cadrului legal care să permită afacerilor să refuze clienţii care nu pot prezenta dovada vaccinării.

Vicepremierul Jaroslaw Gowin a comentat pe Twitter că „persoanele care sunt vaccinate trebuie să primească garanţia că nu vor fi vizate de nicio nouă restricţie”.

„Restricţiile asupra persoanelor nevaccinate nu le încalcă libertatea, ele sunt o protecţie a libertăţii restului societăţii. Trebuie să evităm o nouă carantină cu orice preţ”, a adăugat acesta.

Polonia a înregistrat 2.883.284 de infecţii cu coronavirusul şi 75.265 de decese cauzate de COVID-19 de la izbucnirea pandemiei.

După o abordare iniţial mai relaxată în ceea ce priveşte restricţiile introduse pentru combaterea răspândirii coronavirusului, guvernul conservator condus de premierul Mateusz Morawiecki a introdus restricţii dure asupra pentru a ţine sub control valurile pandemice de la finalul anului trecut şi din această primăvară.
Similare
RECOMANDĂRI