Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Polonia devine ţara cu cea mai dură legislaţie anti-avort din UE. Întreruperea sarcinii pentru că fătul suferă de defecte congenitale severe este neconstituţională

Polonia a devenit tara cu cea mai dură legislaţie anti-avort din Uniunea Europeană după ce Curtea Constituţională, cea mai înalta instanţă a tării, a restricţionat şi mai mult acest drept. Potrivit judecătorilor, întreruperea sarcinii pentru că fătul suferă de defecte congenitale severe este neconstituţională.

Mai multe sute de demonstranţi au protestat la Varşovia în cursul nopţii de joi spre vineri faţă de interdicţia aproape totală a avorturilor impusă în Polonia în urma unei decizii a Tribunalului Constituţional, relatează DPA.

Joi, Tribunalul Constituţional a decis că practicarea avorturilor din cauza unor malformaţii ale fetusului este ilegală conform Constituţiei. Malformaţiile congenitale au reprezentat motivul pentru aproape toate avorturile legale realizate anul trecut în Polonia.

Completul s-a pronunţat pe marginea unei sesizări făcute de mai mulţi parlamentari ai partidului conservator Lege şi Justiţie. După această decizie, în Polonia avortul va fi permis doar în cazurile de incest, viol sau dacă viaţă mamei este în pericol.

Partidul Lege şi Justiţie, principala forţă din ţară, încearcă să restrângă avorturile încă din 2016, dar ample proteste de strada au făcut atunci guvernul să dea înapoi.

Similare
RECOMANDĂRI