Politico: Premierul Boris Johnson intenţionează să reducă implicarea gigantului chinez Huawei în construirea reţelei britanice 5G
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Politico: Premierul Boris Johnson intenţionează să reducă implicarea gigantului chinez Huawei în construirea reţelei britanice 5G

Premierul Boris Johnson intenţionează să reducă implicarea gigantului chinez Huawei în construirea reţelei britanice 5G, ca urmare a crizei provocate de pandemia de coronavirus, realtează Politico, potrivit rapoartelor The Guardian şi Telegraph.

Potrivit presei străine, Boris Johnson  a instruit oficialii să elaboreze planuri care ar reduce implicarea Huawei la zero în construirea reţelei de telefonie 5G, până în 2023. 

Reamintim că Guvernul britanic a decis la sfârşitul lui ianuarie să accepte o participare limitată a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor la reţeaua 5G, apreciind că Huawei prezintă într-adevăr un risc, dar securitatea naţională nu este afectată, sfidând astfel lobby-ul făcut de administraţia Trump, care s-a opus unei astfel de măsuri. Mai exact, premierul Boris Johnson a stabilit anumite restricţii care împiedică guvernul chinez să se implice în dezvoltarea părţilor „centrale” ale reţelei, cum ar fi cele din apropierea instalaţiilor militare şi a siturilor nucleare, şi limitând contactul Huawei la doar 35% din părţile care nu sunt considerate „sensibile”.

Todoată, Premierul britanic Boris Johnson doreşte să pună capăt dependenţei Regatului Unit de importurile produselor medicale vitale din China şi le-a solicitat funcţionarilor din guvern un plan în acest sens, anunţă Deutsche Welle.

În contextul pandemiei de coronavirus, prim-ministrul Marii Britanii le-a solicitat funcţionarilor din guvernul de la Londra să elaboreze un plan referitor la modul în care ţara sa poate pune capăt dependenţei de echipamente medicale vitale din China, potrivit The Times.

Similare
RECOMANDĂRI