Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ploaia a făcut prăpăd în Franţa. 1600 de oameni au fost evacuaţi, un bărbat este dispărut

Ploaia torenţială, grindina şi vântul puternic au făcut prăpăd în Franţa în doar câteva ore. A fost o noapte de coşmar pentru locuitorii din sud care au fost evacuaţi de pompieri din calea apelor. Un bărbat de 75 de ani, de naţionalitate germană, este dat dispărut. Căutările au fost reluate în această dimineaţă.

În departamentul Gard a plouat cât pentru 5 luni, iar şuvoaiele de apă au inundat totul în câteva minute. Peste 750 de persoane au fost evacuate de urgenţă de pompieri. Printre ei, câţiva tineri care se aflau în tabără. S-au speriat când au văzut cum un pârâu s-a transformat într-un torent din cauza ploii puternice.

În Drome şi Ardéche a plouat echivalentul a trei-patru luni de precipitaţii în regim normal. Vântul şi inundaţiile au stricat zilele de vacanţă celor care au vrut să stea la cort, în aer curat.

Peste 1600 de persoane au fost evacuate din calea apelor pe întreg teritoriul Franţei, iar aproximativ 10 mii de locuinţe au rămas fără curent electric. Pagubele lăsate în urmă de şuvoaiele de apă sunt considerabile. Zeci de case inundate, maşini răsturnate, magazine pline de apă şi campinguri evacuate.

Similare
RECOMANDĂRI