Peste jumătate dintre israelieni au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului
Vizualizari:

Peste jumătate dintre israelieni au primit ambele doze de vaccin împotriva coronavirusului

Israelul a administrat două doze de vaccin împotriva COVID-19 la peste jumătate dintre cei 9,3 milioane de locuitori ai săi, a anunţat joi Ministerul Sănătăţii, relatează agenţia Reuters, preluată de Agerpres.

Distribuirea vaccinului Pfizer în Israel a început în decembrie 2020, cu eligibilitate extinsă la cetăţenii şi la rezidenţii de peste 16 ani. Persoanele imunizate cu acest ser sunt considerate complet protejate la o săptămână după rapel.

Într-o declaraţie în care anunţă această bornă, pe fondul scăderii susţinute de noi cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2, ministrul israelian al Sănătăţii, Yuli Edelstein, a cerut respectarea recomandărilor sanitare.

Guvernul israelian a oferit vaccinuri palestinienilor care lucrează în Israel şi localităţilor din Cisiordania ocupată, notează Reuters.

Responsabili palestinieni din domeniul sănătăţii au lansat un program de vaccinare limitat în Cisiordania şi Fâşia Gaza, utilizând doze furnizate de Israel, Rusia, Emiratele Arabe Unite şi din iniţiativa globală de distribuire a vaccinurilor împotriva COVID-19, COVAX, mai notează agenţia de presă.
Similare
RECOMANDĂRI