Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pesta porcină africană, depistată în Japonia. Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite avertizează că boala se va extinde în Asia

Pentru prima oară în ultimii 26 de ani, Japonia se confruntă cu o epidemie de pestă porcină. Primul focar a fost depistat la o fermă din centrul Japoniei, unde au murit 80 de porci. Testele specialiştilor au confirmat prezenţa pestei.

Peste 600 de animale au fost deja sacrificare.

Ca să prevină răspândirea virusului, autorităţile au interzis orice transport de porci pe o rază de 10 kilometri.

În regiunea fermei au fost instalate cel puţin 5 filtre de dezinfecţie pentru vehicule şi localnici.

Şi în China a fost detectată pesta porcină. La începutul lunii august, virusul a fost depistat la 18 ferme şi abatoare din 6 provincii. Multe cazuri erau la o distanţă de peste 1.000 de kilometri unul de celălalt, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite, citată de News.ro.

China a interzis transportul de porci vii în provinciile în care au fost raportate cazuri de infecţii. Măsura a nemulţumit comercianţii, a aglomerat fermele cu porci nevânduţi şi a lăsat abatoarele fără stocuri.

Săptămâna trecută, experţii au stabilit la o reuniune de urgenţă desfăşurată în Bangkok să înfiinţeze o reţea regională pentru a colabora şi a răspunde atunci când apar cazuri noi.

Similare
RECOMANDĂRI