Pentru prima dată de la apariţia COVID-19, China nu a raportat niciun caz nou de îmbolnăvire locală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pentru prima dată de la apariţia COVID-19, China nu a raportat niciun caz nou de îmbolnăvire locală

China nu a raportat, joi, nicio infecţie locală. Este prima dată de când a început criza coronavirusului, în urmă cu trei luni, scrie publicaţia New York Times, citată de Mediafax. Toate cazurile nou diagnosticate sunt ale unor persoane care au venit din Japonia.

Pe măsură ce guvernele din Italia, Statele Unite şi din alte ţară se luptă cu pandemia, China a anunţat că nu există nicio nouă îmbolnăvire în rândul locuitorilor locali.

Oficialii chinezi, citaţi de New York Times, au declarat joi că 34 de cazuri noi au fost confirmate în rândul persoanelor care au ajuns din afara Chinei.

În China, multe provincii şi oraşe s-au închis în privinţa călătorilor, ridicând întrebarea dacă virusul nu va reapărea odată ce aceste bariere vor fi ridicate şi oamenii vor începe să străbată din nou ţara.

„Este foarte clar că acţiunile întreprinse în China au dus la finalul primului val de infecţii. Întrebarea este ce se va întâmpla dacă va exista un al doilea val, deoarece tipul de măsuri pe care China le-a implementat nu sunt neapărat durabile pe termen lung”, a spus Ben Cowling, şeful diviziei de epidemiologie şi biostatistică de la Şcoala de Sănătate Publică a Universităţii Hong Kong.

Liderul Chinei, Xi Jinping, a cerut un „război al oamenilor” împotriva epidemiei, iar presa de propagandă a lăudat acţiunea partidului, spunând că este un model pentru alte ţări.

 

Sursă: Mediafax

Similare
RECOMANDĂRI