Parlamentul European a aprobat iniţiativa privind Wi-Fi gratuit pentru europeni
Sursa foto:ekurhuleni.gov.za Vizualizari:

Parlamentul European a aprobat iniţiativa privind Wi-Fi gratuit pentru europeni

Parlamentul European a votat miercuri raportul WiFi4EU, referitor la promovarea conexiunilor la internet de mare viteză în comunităţile locale. Bugetul alocat este de 120 de milioane de euro pentru perioada 2017-2019.

Fondurile vor fi distribuite într-un mod cât mai echilibrat din punct de vedere geografic, astfel încât, până în 2020, cel puţin 6.000 de localităţi din UE să beneficieze de conexiuni de mare viteză.

Iniţiativa WiFi4EU se adresează organismelor din sectorul public, în special municipalităţi locale, biblioteci, centre de sănătate, informează CE.

Vor fi finanţate echipamentele şi costurile de instalare (punctele de acces la internet), iar beneficiarul va plăti pentru conectivitate (abonamentul la internet) şi întreţinerea echipamentului timp de cel puţin 3 ani.

Autorităţile locale vor fi încurajate să dezvolte şi să promoveze propriile servicii digitale în domenii cum ar fi e-guvernarea, e-sănătatea şi e-turismul, cu ajutorul unei aplicaţii dedicate.

"Este o initiaţivă legislativă extraordinară, prin intermediul căreia se vor aloca 120 de milioane de euro pentru crearea de hotspoturi Wi-Fi în comunităţile locale, de care cetăţenii vor putea beneficia gratuit. Interesant este ca, prin sistemul unic de autorizare, cineva care se loghează undeva în România prima dată va fi conectat automat la oricare alt hotspot din reţeaua WiFi4EU”, a explicat europarlamentarul PNL Adina Vălean. 

Similare